Ons Team
De Mondhygienist

Werkdagen Sheila Kruissink:
Maandag: 08:00-16:30 uur
Woensdag: 14:00-18:00 uur
Donderdag: 08:00-16:30 uur

Over Sheila Kruissink, mondhygiënist

Mijn naam is Sheila Kruissink, geboren en getogen in Enkhuizen.

Nadat ik in 1997 mijn HBO-diploma Mondhygiëne behaald heb aan de ACTA in Amsterdam, ben ik in diverse werkvelden actief geweest. Ik heb ervaring opgedaan in de parodontologie, orthodontie, algemene tandartspraktijken (zowel in groepspraktijken als bij particuliere tandartsen), de commercie (denk hierbij aan beurzen) en ik heb als zzp’er in een mondhygiënistenpraktijk gewerkt.

Na de laatste werkplek werd het tijd voor een nieuwe uitdaging om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen. Deze uitdaging heet Mondzorg West-Friesland en is sinds mei 2013 een feit.

Dit is de meest logische stap aangezien mijn patiëntenbestand de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid is en ik graag mijn kennis van de producten die verkrijgbaar zijn wil toepassen.

Omdat de praktijk volledig nieuw is opgebouwd, is deze voorzien van de meest moderne en nieuwste apparatuur. Daarbij voldoet Mondzorg West-Friesland aan de gestelde richtlijnen omschreven in de Wet Infectie Preventie (de zogenaamde WIP-richtlijnen).

Sinds november 2023 is mondhygiënist Eva Smeets bij ons werkzaam in een tweede behandelkamer. Zo kunnen (nieuwe) patiënten sneller bij ons terecht.

Eva Smeets - Mondzorg Westfriesland

Werkdagen Eva Smeets:
Maandag: 08:00-16:30 uur
Dinsdag: 08:00-16:30 uur

Over Eva Smeets, mondhygiënist

Ik ben Eva Smeets en woon samen met mijn gezin in Hoorn, waar ik ook ben opgegroeid.

In 2012 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist aan de Hogeschool Utrecht. Na de opleiding heb ik gewerkt in een algemene tandartsenpraktijk. Vervolgens heb ik tot het begin van 2023 mijn ervaring opgedaan in de parodontologie (een specialistische praktijk voor ernstige tandvleesproblemen). Vanaf november 2023 werk ik in Enkhuizen.

Ik vind het werk als mondhygiënist zo leuk omdat geen dag hetzelfde is wat ook voor de patiënten geldt! Tevens vind ik het interessant om met de gezondheid van mensen bezig te zijn. Daarbij is de mond een heel specifiek en technisch werkgebied.

Ik vind het fijn als mensen op hun gemak zijn bij mij in de stoel. Je kunt me dan ook alles vragen.

Wencke Dijkman - Mondzorg West-Friesland

Werkdagen Wencke Dijkman:
Maandag: 09:00- 16:00 uur
Dinsdag: 09:00- 14:00 uur
Woensdag: 14:00- 17:00 uur
Donderdag: 09:00- 14:00 uur

Over Wencke Dijkman, baliemedewerkster

Mijn naam is Wencke Dijkman en nadat ik geboren en getogen ben in Enkhuizen, woon ik nu met mijn gezin in Lutjebroek.

Sinds 2018 ben ik het eerste aanspreekpunt in de praktijk. Afspraken maken of verplaatsen, inschrijven van nieuwe patiënten of voor vragen over vergoedingen; ik help u graag.

Het leukste van mijn werk vind ik het contact met mensen, al bestaat een groot gedeelte van mijn werkzaamheden ook uit het opmaken van protocollen, administratie en het koppelen en invoeren van bijvoorbeeld formulieren aan de patiëntenkaarten.

Toch kunt u mij een enkele keer in de behandelkamer vinden als ik assisteer bij het noteren van de metingen voor een parodontiumstatus door Sheila of Eva.

Ik zorg ervoor dat alles in de praktijk is geregeld, zodat Sheila en Eva zich alleen maar hoeven te richten op de behandelingen en u als patiënt de best mogelijke zorg krijgt.