Week van de mondhygiënist

Van maandag 16 tot en met zondag 22 maart 2020 vindt de achtste editie van de Week van de Mondhygiënist plaats. De beroepsvereniging NVM-mondhygiënisten en de aangesloten mondhygiënisten, waaronder Mondzorg West-Friesland, organiseren activiteiten in het gehele land op verschillende locaties en geven voorlichting over mondgezondheid.

Voorkom gaatjes en ontstoken tandvlees, maak kennis met de mondhygiënist van 16 t/m 19 maart op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 16.30 uur en 17.00 uur!

Loop binnen voor een gratis kennismakingsafspraak of maak een afspraak voor op een ander moment als je niet kunt tijdens deze inloopmomenten!

Meer informatie of een afspraak? Klik Hier!

Met poetsen alleen kom je er niet!

Bezoek minimaal 1x per jaar de mondhygiënist. Want met poetsen alleen verwijder je slechts 42% van de aanwezige tandplak. De mondhygiënist kan je laten zien hoe je tussen je tanden en kiezen het beste reinigen kunt en welk behandelplan het beste bij jou past.

Voor kinderen zijn ragers en stokers nog niet nodig, maar de mondhygiënist legt graag uit hoe je de kindermond gezond houdt. De gevolgen van een gaatje in een kindergebit kunnen groter zijn dan je denkt; een gezond kindergebit vergroot namelijk de kans op een gezond volwassen gebit.

* Voor de mondhygiënist is geen verwijzing van de tandarts nodig.
* De mondhygiënist wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering.