Corona en reguliere patiëntenzorg

Coronavirus

Wij zijn gewoon geopend voor behandelingen.

Het beleid dat wij volgen is dat wij alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan wij met vrij grote zekerheid weten dat zij gezond zijn. Indien u op één van de volgende vragen ‘ja’ kunt antwoorden (ongeacht of u wel of niet gevaccineerd bent tegen het corona-virus), verzoeken wij u kosteloos uw afspraak zo spoedig mogelijk te annuleren.

Indien wij niets van u horen gaan wij ervan uit dat u deze vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden en u zich gezond voelt.

  • Heeft u klachten die kunnen wijzen op corona?*
  • Bent u in (thuis)isolatie of thuisquarantaine of zou u dat moeten zijn?
  • Heeft u een huisgenoot met koorts of benauwdheid (zonder negatieve PCR-testuitslag)?

*-U bent verkouden (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
-U hoest;
-U bent benauwd of kortademig;
-U heeft verhoging (tot 38 graden Celsius);
-U heeft koorts (vanaf 38 graden Celsius);
-U ruikt en/of proeft plotseling niets meer, zonder dat uw neus verstopt is.  

Daarnaast vragen wij u of u verder gezond bent en u zich gezond voelt. Indien dit niet het geval is of als u twijfelt of uw behandeling door kan gaan, horen wij dat graag.

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij het betreden van de praktijk vragen uw handen te desinfecteren (rechts aan de muur, direct bij het betreden van de praktijk). We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

Voorafgaand aan de behandeling wordt u gevraagd om uw mond te spoelen met een mondspoelmiddel.

Daarnaast werken wij standaard met de hand om het tandsteen te verwijderen, wat de kans op besmetting kleiner maakt dan het werken met ultrasoon.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach achter het mondkapje, maar u niet de hand schudden.

Mocht u vragen hebben, een nieuwe afspraak willen maken of twijfelen of uw behandeling door mag gaan kunt u telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Corona Mondzorg Westfriesland